De seneste par måneder har været en unik tid, både globalt og lokalt her i Danmark. Udbredelsen af Corona-virussen har vendt op og ned på næsten alle menneskers hverdag, og tvunget de fleste virksomheder til at indrette sig på nye måder. Al denne forandring har givet anledning til utryghed, ikke mindst omkring IT-sikkerhed.

 

Anekdoter skaber forvirring

Både den etablerede presse og diverse kommunikationsplatforme, fra Twitter til Facebook, har i denne tid budt på talrige historier, der har at gøre med sikkerheden når vi arbejder hjemmefra. Hvilke digitale mødeplatforme bør man bruge? Hvilke er sikre? Kan man blive hacket? Hvordan med privatlivet, når man sådan sender “live TV” hjemme fra stuen? – og så videre. Omvendt har der heller ikke været nogen mangel på artikler om hvor godt, nemt og innovativt livet pludselig er blevet, nu hvor mulighederne i den digitale verden virkelig har foldet sig ud.

I mange tilfælde handler disse historier ikke om at formidle løsninger eller svar. Er man en virksomhed, hvor IT blot er et værktøj, der støtter kerneforretningen, så har man måske ikke engang den interne kompetence, der kan skille skidt fra kanel i alt hvad man læser.

Hvis man føler sig forvirret, er der kort sagt ikke noget at sige til det.

 

Faglighed skaber overblik

Sandheden er at der er ting, man skal være opmærksom på, når virksomheden skal til at forholde sig til fjern-møder, hjemmearbejdspladser og alt hvad det fører med sig. Der er sikkerhedsmæssige betragtninger, der gør sig gældende – og der er ikke nødvendigvis ét simpelt svar. Ofte kommer det an på hvordan din IT-infrastruktur er indrettet, og hvad virksomheden laver.

Den gode nyhed er, at alt dette for fagfolk falder inden for områder, hvor vi har erfaring og rutine. For os er det ikke nyt eller ukendt territorium. Det betyder, at det ikke nødvendigvis er nogen kæmpe opgave at skabe det overblik, der kan give tryghed – både i virksomheden og blandt medarbejderne. Det betyder selvfølgelig også, at det ikke behøver koste en masse penge. Endelig er der tale om et overblik, der fortsat har værdi, også når Corona-situationen er overstået, og som kan gøre livet nemmere for virksomheden fremover.

Kort sagt: Ring eller skriv – det koster ikke noget, at vi tager en indledende snak!