I disse tider er det vigtigt at udvise rettidig omhu i forbindelse med Coronavirus og bl.a. på IT-siden. Medarbejdere kan komme i karantæne også selv om de ikke er syge og derved kun kunne udføre deres arbejde hvis de har mulighed for at få fjernadgang .

Er man i hjemmekarantæne på baggrund af myndighedernes anbefalinger, eller virksomheden har hjemsendt medarbejderen af egen drift, er medarbejderen forpligtet til at tilbyde at udføre arbejde fra hjemmet, hvis dennes jobfunktion generelt gør det muligt. Pga. de særlige omstændigheder.

Rettidig omhu vil derfor være at tage stilling til situationen, hvor medarbejdere kan blive nød til at blive hjemme – her er et forslag til nogle af de overvejelser man skal tage på IT-siden:

Arbejde: Er der arbejde som ikke kan udsættes, hvis en eller flere medarbejdere bliver karantæne ramte. Selv om en funktion kan udføres af flere personer, er sandsynligheden høj for at alle disse personer bliver karantæne ramt hvis de arbejder i samme afdeling/rum.

Computer: Hvis man har medarbejdere der arbejder på stationære computere, bør man overveje om man skal have reserve bærbare computere  som evt. karantæne ramte medarbejdere kan bruge.

Brug af medarbejders egen computer under karantænen: Her spiller  persondataloven/GDPR ind da der kan være restriktioner på computeres beskaffenhed for at måtte behandler persondata. Typisk er der krav til Antivirus, Firewall og at dette er opdateret. Det er virksomheden der er ansvarlig for at disse ting er i orden hvis de tillader at medarbejdere udfører arbejde på denne computer.

VPN: Hvis der er data som man normalt kun kan nå når man er på arbejdspladsen, er en måde at tilgå disse data via en VPN forbindelse. Her skal man tjekke om ens firewall kan lave disse forbindelser, hvilke medarbejdere der har mulighed for at få en sådanne og hvilken kapacitet ens firewall har for antal samtidige forbindelser.

Cloud: Hvis man har data liggende i skyen kan medarbejdere umiddelbart nå data fra deres computer, dette bør dog testes for at sikre at der ikke er sat sikkerheds barrierer op.

Møder: Bruger man Office 365, er Teams en god løsning til at kunne holde virtuelle møde, både hvis man har personer i karantæne, men også for at holde virksomheden i gang og holde møder med forretningsforbindelser.

Som Infolink Services kunde har du mulighed for at søge rådgivning og support omkring dette.